Alla barnhjärtans månad!

En av frågorna i Liebster Award som jag svarade på igår var om jag skänker pengar till något! Jag svarade då att jag varje månad skänker en liten summa till Hjärt- Lungfonden samt att jag en gång om året startar en egen insamling till något som heter Alla barnhjärtans månad.

Anledningen till att jag både skänker pengar till Hjärt- Lungfonden samt att jag startar en insamling varje år är min lillebror. Han är född med ett allvarligt hjärtfel och hade inte forskningen gått framåt hade han aldrig överlevt när han föddes 1992.

Jag vill att varje barn som föds med ett hjärtfel ska få samma möjligheter som min bror fick när han föddes, en chans att bli stora och stark och utvecklas!

 

Varje månad skickas 2-3 barn hem från BB med ett allvarligt hjärtfel, varje år föds det 1000 barn med hjärtfel. För att uppmärksamma alla hjärtebarn har Hjärt- Lungfonden utsett februari till Alla hjärtebarns månad.

Man lägger ett extra fokus på Alla hjärtans dag den 14 februari men alla dagar i februarimånad är oerhört viktiga.

Tack varje forskning har andelen hjärtebarn som räddats ökat från 60 till 95 procent de senaste femtio åren. Men det är fortfarande fem procent för mycket som inte överlever. Hjärt- Lungfondens mål är att inget barn ska behöva leva med ett oupptäckt hjärtfel.

Jag har nu valt att även starta en insamling för hela året och inte bara under februari! För mig är det viktigt att alla barn även de fem procenten, att alla ska överleva!

Alla hjärtebarn ska få samma chans till uppväxt som min lillebror fick! Tack varje forskningen och fantastiska hjärtläkare.

Ni kommer till min insamlingen genom att klicka H Ä R. Jag skulle bli oerhört tacksam om Ni hade velat vara med och stötta Hjärt- Lungfonden och alla våra hjärtebarn. Mitt mål är att samla in 10 000 kronor innan den 31 december 2017.

Fugerar det inte att smsa, så tryck istället på "Ge gåva" och fyll i din summa samt dina uppgifter där! 💕
 
/ Sofia Werlin

Kommentarer

Johanna Utterberg

Kommentar postad den

Jättebra grej, jag skänker pengar till cancerfonder och till bland annat Röda Korset och Rädda Barnen ofta.

sv; Jamen jaha, tusan att jag inte hann före att få dig i mitt team, hade varit himla kul! ;) Jag har ju bara varit igång sen augusti men jag har kommit en bit på vägen nu. Och som du säger så är det ju ett perfekt jobb att ha bredvid när man är mammaledig bland annat!! :)

Svar: Jag stödjer Cancerfonden med (efter morfars bortgång) men kände att jag ville lyfta Hjärt- Lungfonden lite nu 😍
Sofia Werlin

Carolina Thoor

Kommentar postad den

Trist med din bror. Men skönt att forskningen går framåt så att han kunde överleva <3

Svar: Ja himla skönt att forskningen faktiskt går framåt :)
Sofia Werlin

Miss Tosse Queen

Kommentar postad den

Ska absolut skänka en slant när jag fått lön 😊🌸❤️

Svar: Kram 🌸 än så länge är dagen bättre 😊

Svar: Vad snällt av dig vännen 💕🌸😘
Sofia Werlin

Julia Svensson

Kommentar postad den

Så kul att läsa!

Svar: Kul att du gillade inlägget! 🌸
Sofia Werlin

Alice

Kommentar postad den

Så fint initiativ 💕

Svar: Tusen tack fina du 💕. Alltid en början 🌸
Sofia Werlin

Fanny Edfast

Kommentar postad den

Vad fint av dig!

Svar: Tusen tack fina du 💕. Alltid en början 🌸
Sofia Werlin

Malin

Kommentar postad den

Vi har stött röda korset och Unicef men pausat de nu under föräldraledigheten. Tycker de e så bra att dessa fonder mm finns!

Kommentera här