Ingen koll..

Har ingen koll på dagarna känns det som. Trodde innan idag att det var söndag, men det är ju bara lördag. Man blir lite lätt förvirrad när man jobbar. 

Sen har jag ingen koll på dagarna nu heller när jag har jullov från skolan. Det ordnar väl till sig när man kommer tillbaka till skolan och börjar ha lektioner igen. 

I morgon ska jag inte göra ett smack. På måndag är det jobb som gäller, morgonpass då och på tisdag (nyårsafton) jobbar jag ett 21 timmars pass. Lite klirr i kassan i alla fall.. 

Annars har helgen varit lugn! Rätt skönt men uttråkande i längden. Man kommer hem från jobb och sen gör man inget speciellt. Jag måste verkligen skaffa en man!! 

Nu ska jag läsa lite bloggar och sen komma på något att göra. Klockan är i och för sig snart sju, så inte lönt att göra så mycket..
/ Sofia Werlin

Julafton, julklappar och introduktion

Julafton, i går spenderades hemma hos mamma tillsammans med mina syskon. För en gångs skull åt jag inte alldeles för mycket av julmaten. Annars är det väldigt lätt att man lägger upp en massa på tallriken och bara äter och äter. Men någonstans i bakhuvudet, så hör man sig själv säga att det inte är värt det, att jag kommer ligga med magont hela natten sen.
 
Fick det jag hade önskat mig, så jag kan inte bli mer än nöjd. Som studerande med CSN, står pengar högst upp på önskelistan. Men jag hade även önskat mig underkläder och nya sängkläder. Nya sängkläder kan man aldrig få för mycket av, speciellt inte när farmor köper sängkläder i ens smak. Tack för det säger jag!
 
Juldagen, i dag har spenderats på jobb där jag har varit på introduktion. Gick bra och det är inte många nyheter, från min praktiktid tidgare i höstas. Sondmatning kan jag och sen är det egentligen inte mycket annat än att ta hand om brukaren samt ge mediciner och så vidare. Tur att jag och arbetskollegan kollade schemat innan jag skulle köra hem i dag.
 
Skulle egentligen jobbat ett pass på 21 timmar i morgon, men det var ändrat i schemat. Så istället ska jag jobba mellan 08-13:30 på fredag och 08-16:00 på lördag. Blir lite timmar och det känns bättre att börja med lite mindre pass och sedan successivt gå upp i fler timmar på varje arbetspass. Så i morgon ska jag ta min fria tid till att städa hemmet, köket fick sig en omgång när jag kom hem.
 
Efter att jag hade varit på jobb, bjöd moster med sambo och dotter, mig på lite mer julmat. För första gången i mitt liv, smakade jag på mosters janssons frestelse. Har alltid trott att det har varit äckligt, men på senare dar så har jag intalat mig själv att: "smaka lite på varje sak, som det bjuds på". Gillar man inte det, okej men jag har i alla fall smakat på det. Smakade även på senapssillen och skärgårdssillen. Jag är fortfarande lite skeptisk till det..
 
Nu ska jag runda av här och sedan läsa lite bloggar. Uppdaterar i morgon igen, tror inte det blir någon mer uppdatering nu för denna kvällen. Ska se om där visas någon bra film eller om där finns någon bra på ViaPlay att se.
/ Sofia Werlin

Ett pass på 21 timmar..

Det har varit tyst härinne ett par dagar, anledningen till det är att jag har haft mycket i skolan nu innan jag gick på jullov och då prioriterar man det före allt annat. I fredags fick jag jullov till den 7:e januari, så jag ska passa på att njuta av ledigheten, hade jag i alla fall planer på.
 
Dem planerna blev ändrade ganska snabbt i dag när jag var på Väla med Sandra. De behövde en vikarie på hennes jobb och snäll som hon är frågade hon mig om jag var intresserad. Hipp som happ så fick jag prata med hennes chef och fick veta mer om brukaren.
 
Så på onsdag ska jag dit och gå sidan om och redan på torsdag kommer jag ha mitt första dygnspass, helt ensam. Men det ska nog gå bra, så länge jag inte stressar upp mig och tar det lugnt bara så kommer allt att gå bra. Kommer dock ha svårt för att somna, då man gärna vill höra om brukaren kallar under natten. Kommer somna gott ett par timmar när jag har kommit hem på fredagen sen.
 
Efter ett pass på 21 timmar är man inte den piggaste fisken i vattnet. Speciellt inte när man inte är van att jobba så många timmar heller. Men jag ska inte klaga, en fot in i arbetslivet är inte fel. Förhoppningsvis har man en chans att få fler timmar efter att studierna är avslutade i juni nästa år.
 
I kväll ska jag inte göra ett smack. Jag ska ta det lugnt här hemma, bädda ner mig i sängen, framför tv:n. Men innan jag gör det ska jag renbädda sängen hade jag tänkt mig. Det är så himla mysigt att bädda ner sig i en renbäddad säng. Känner dock på mig att jag kommer somna snabbt i dag, varit iväg sen halv tio imorse!!
 
Dags att svara på kommentarer och sedan renbädda sängen. Skriver ett litet inlägg i morgon, på självaste julafton!! Ha en fortsatt bra måndagskväll..
/ Sofia Werlin