- Klänning till mamma -

Den senaste tiden har det blivit en massa bebiskläder när man har varit iväg och shoppat, så i dag klickade denna mamman hem en klänning till sig själv.

Jag har fått dille på omlottklänningar. Dels för att det är himla snyggt men även för att det är otroligt praktiskt när man ska amma, istället för att ta av sig tröja och hålla på med linnen. Givetvis finns det amningstoppar men jag gillar inte riktigt dem.

Så dagens shopping blev från Bonprix och klänningen borde dyka upp i veckan. Får hoppas att den sitter bra, tog mindre storlek än vad jag hade innan Tuva-Li kom.
Älskar färgen och mönstret!


/ Sofia Werlin

- Storm, pappa och dopförberedelser -

Under hela natten och även nu på morgonen har stormen Gorm härjat i Skåne, blåser på bra fortfarande, så jag och Tuva-Li, vi stannar inne i dag. I natt var det svårt att komma till ro, trodde att fönsterna här i lägenheten skulle gå sönder. Lillan kom inte heller till ro, klockan var närmre 01:30 innan hon somnade.

Såg att jag den senaste tiden har fått frågan om Tuva-Li's pappa. Hon har en pappa och det är allt. Annars är det bara hon och jag och jag klarar det bra. Man är inte en sämre förälder för att man är ensam!

Hennes pappa har gjort sitt val och även om jag tycker att det är tråkigt att Tuva-Li inte får chansen att lära känna honom, så tycker jag även på ett vis synd om honom, som väljer att ta avstånd från sin dotter. Men jag och lillan klarar oss bättre själva, vi är omgivna av så många andra som ger min skatt oändligt med kärlek.

Så nu har jag svarat på det och frågan om hennes pappa är med i bilden, den lär jag alltid få.

På söndag är det dags för dop och jag har väl det mesta planerat. Ska köra och fixa dukar och servetter i morgon samt lite annan dekoration. Maten är planerad och ska inhandlas på torsdag, tårtan är också planerad. Musik under själva dopet i kyrkan är klar och prästen har jag träffat, en väldigt trevlig man.

Nu ska jag passa på att äta lite frukost innan lillan vaknar, problemet är bara att hon ligger sidan om mig i sängen, alldeles kloss på, vilket är himla mysigt men det blir lite svårare att resa sig upp.


/ Sofia Werlin

Twistshakebaby - den unika innovationsflaskan

Häromdagen fick vi hem flaskor från Twistshakebaby. Jag har hört mycket gott om dessa flaskorna samt att många på instagram har kommenterat efter att jag la upp bilden där hur bra dem är. För mig är det viktigt att Tuva-Li får ersättning från en bra flaska som inte ger kolik.

Twistshake flaskor innehåller ett mixernät som löser upp eventuella klumpar i ditt barns ersättning eller välling. Med varje flaska följer en smart portionsbehållare som gör att du kan förbereda mat för hela dagen om du är på språng.

Twistshake finns i en massa härliga färger och flaskorna är helt BPA-fria och flaskorna uppfyller Europeiska Standarden (EN 14350). Viktigt för mig som mamma!

Twistshake är framtagen tillsammans med småbarnsföräldrar. Dinapppen är utformad så den ska efterlikna mammans bröst så mycket som möjligt, likheten gör att övergången från amning till flaskmatning ska bli så naturlig som möjlig.

Twistshake har ett unikt system som heter Twistflow, systemet ska motverka kolik och även hindra avbrott i matflödet. Den lilla ventilen i nappen förhindrar att ett vakuum uppstår i flaskan, vilket motverkar kolik.

Det ska bli spännande att se hur Tuva-Li gillar flaskorna! Då jag fortfarande ammar och vill göra det så länge som möjligt men jag vill även kunna ge Tuva-Li möjligheten att ge henne flaskan om hon inte skulle bli mätt. Och då vill jag att hon ska få en dinapp som är så lik ens egna bröst som möjligt.
Våra flaskor från Twistshake i de härliga färgerna Peach och Rosa. Övriga bilder är lånade från Twistshake's hemsida!
/ Sofia Werlin