Regn, helgplaner och lite mer regn

Regn regn och så tar vi lite mer regn!
Det är så dagen har sett ut i stort, så fort jag har tänkt gå till affären för att handla lite och hämta ut paket till bloggmiddagen, så har himlen öppnat sig! Nog för att jag har regnskydd till vagnen men ta ett paket i regnet, då lär pappret vara sönder när jag hade kommit hem.

Fredag imorgon igen och vi har inga större planer för dagen!
Förhoppningvis är det lite uppehåll så vi kan gå bort och hämta paketet. Annars får jag ta det i helgen när vi ändå ska iväg, lasta in det i bilen, smidigast egentligen och Tuva-Li slipper bli arg för att hon inte ser något från vagnen.

Veckan har gått otroligt fort tycker jag, helgen lär väl gå ännu snabbare.
Ska iväg till Åstorp i helgen och vara hos lillasyster på lördag. Mamma och hennes man skulle in och se någon spela på Sundspärlan och lillasyster ville inte sitta själv hemma. Är det bra väder går vi kanske upp till byn, dem har något som heter Torparedagarna, inte för att jag tror att där är något intressant men aldrig fel att kolla lite. Ska se om jag lyckas få tag i min tatuerare med (om de har öppet på lördag) och prata lite om en ny tatuering.

Nu ska jag läsa lite bloggar och svara på kommentarer! Uppdaterar bättre imorgon, sov gott sen alla fina!
Idag ser man inte över till Danmark så mycket regnar det! Och min lilla bil har äntligen fått en p-plats.


/ Sofia Werlin

Torsdag och planering

Regnig torsdag idag! Himla tråkigt faktiskt, inget väder man vill vara ute i.
Vi får mysa här hemma idag istället, Tuva-Li sover dock fortfarande, hon somnade om efter frukost och bus innan. Känner jag henne rätt lär hon vakna om ett tag, får bli lunch för hennes del då.

Sitter och planerar lite inför loppans 1-års dag! Även om det är ett tag kvar, så går tiden så fort.
Tänkte ha ett kalas för släkten och sen ha ett kalas där jag bjuder in vänner och deras barn, så hon får ett litet barnkalas. Har börjat planera lite inför släktkalaset, har dock inte kommit så långt men allt är en början.

Vet hur jag vill att tårtan ska se ut. Har frågat Jennie som jag känner om hon skulle vilja göra dekorationen, sånt är jag jättedålig på. Vet formen på tårtan och just nu spånar jag på vilka fyllningar som bli bäst. Tänkte använda sockerpasta för att täcka tårtan men vill inte ha för söta fyllningar i tårtan, då sockerpasta i sig är sött. Så har ni tips på två bra fyllningar, som inte är för söta, skriv gärna en kommentar då.

Ska fixa med inbjudningskort nu i juli tänkte jag! Lika bra att skicka ut i god tid.
Så folk inte hinner planera in annat. Vill ju gärna ha större delen av släkten som vi umgås med här samt Tuva-Li's två gudmödrar och även vänner jag umgås med privat. Får kanske be mamma och hennes man att hyra lokalen vid dem, även om vi har större plats nu så vill jag inte sitta trångt här hemma. Älskar att planera kalas och fester!

Nu ska jag svara på lite kommenterar innan loppan vaknar! Uppdaterar senare igen.
|| Bilder från WeHeartIt ||


/ Sofia Werlin

Världens sämsta mamma

Bara för att det är kväll och man snart ska krypa ner i sängen, då tittar solen fram!
Kom ett himla regnoväder tidigare idag och det var inga små mängder utan det höll på ett bra tag. Hann hem och in till mamma innan himlen öppnade sig. Blev middag ute hos mamma idag, aldrig fel.

Jag är verkligen världens sämsta mamma känns det som!
Tuva-Li gick runt mammas runda vardagsrumsbord, helt plötsligt ligger hon på golvet och verkligen gallskriker. Vet inte om hon skulle sätta sig ner och tappade greppet så hon hamnade på sidan, givetvis tittade jag bort i några sekunder. 

Såg inget direkt var hon slog sig och hon satt och snyftade ett bra tag i famnen. Såg nu när hon satt i babyskyddet i bilen att hon har slagit i precis ovanför örat. Så nu har hon ett rött litet märke där, hon var lite svullen på just det stället men nu har det börjat lägga sig igen! Får hålla koll på henne, blir hon slö och svullnar upp igen så får man givetvis åka in! Men så länge hennes allmäntillstånd är bra så är det nog ingen fara.

Känner mig dock som världens sämsta mamma som inte lyckades fånga henne innan hon slog sig. Mitt älskade lilla hjärta!


/ Sofia Werlin