Söndagkväll, promenadslinga och siffror

God kväll på er! Hoppas att er söndag har varit mysig, tyckte att dagen gick så himla fort!

Tuva-Li sover för kvällen och förhoppningsvis natten. Själv sitter jag och zappar lite mellan kanalerna på tv:n, inget roligt att kolla på ikväll. Får in och kolla på min tv-app om där visas någon bra film ikväll.

Tveksamt då filmerna en söndag brukar vara sådär. Men jag orkar inte starta upp datorn, koppla in den och leta upp någon bra att kolla på. Sen känner jag mig själv, så startar jag en film och lägger mig skönt i soffan - så somnar jag!

Söndagen för vår del blev lugn! Körde bort till City Gross innan och handlade lite. Stod still med matfantasin idag men det blev bra tillslut!

Handlade hem en massa grönsaker och sen blev det lite middagar och klämmisar till Tuva-Li med, lika bra att ha hemma. Oftast äter hon samma middag som mig men vissa rätter är lite för starka för hennes lilla mage.

Idag fick hon lax med potatis och morötter och jag själv åt tacos! På en söndag! Fast tacos kan man äta vilken dag som helst i veckan. Skippade både nachos och tortillabröden. Istället använde jag mig av isbergssalladsblad som "bröd" och det var hur gott som helst.

Imorgon är det dags för mät- och vägning igen! Ska bli spännande att se vad det blir för siffror denna gången. Känns otroligt skönt att vara tillbaka i rätt spår, bara att fortsätta kämpa så når jag tillslut mina mål. Första delmålet är att kom under tresiffrigt! Jag tänkte inte stressa utan det får ta den tid det tar.

Ny vecka imorgon och än är den planlös! Funderar på att ta en promenad imorgon om regnet inte vräker ner.

Googlade lite innan idag, för jag vill hitta någon bra slinga att gå här hemma vid oss. Hittade en som så fint heter Tallskogsleden, måste dock bara studera kartan lite närmre så jag hittar rätt hur jag ska gå. Lär inte gå vilse men kan vara trevligt att gå på rätt väg.

Ska försöka hitta något ställe runt Helsingborg som säljer barngrindar med. IKEA säljer ju inte mer, inte för tillfället i alla fall och jag vill gärna ha öppet på balkongen men just nu går det inte, vill inte att Tuva-Li ska trilla med ansiktet före. Så har du något tips på en annan grind än IKEA's tas det tacksamt emot.

Nu ska jag svara på era fina kommenterar! Så mycket kärlek varje gång man loggar in på bloggen, tusen tack fina ni! Sov gott när Ni ska sova sen, uppdaterar imorgon!

/ Sofia Werlin

Söndag, Bakken och en lugn dag

God förmiddag denna soliga söndag! Lillan sover igen efter bus nu på morgonen.

Tuva-Li tog en liten sovmorgon idag, ibland kan det behövas också. Nu har hon lekt och busat i någon timme och sover igen. Ska jag försöka passa på att ta en dusch medan hon gör det, enda nackdelen är att hennes sovrum ligger vägg i vägg med toaletten/duschen. Men hon brukar sällan vakna av ljud, så det ska nog inte vara några problem.

Jag kan till och med dammsuga när hon sover utan att hon vaknar. Bättre att vänja dem vid ljud, annars hade man fått sitta blixtstilla i soffan när man har lagt dem.

Blev inte mycket bloggning igår när vi var på Bakken! Hann inte göra något tidsinställt inlägg heller.

Mysig dag inne i Danmark och på Bakken igår! Jag åkte inga karuseller detta året, gick runt med Tuva-Li i vagnen och tittade på alla karuseller och allt annat som rörde sig. Åkte en karusell med henne eller ja karusell kan man nog inte kalla det. En bil som körde runt ett spår med lite olika djur, tror inte att hon var så intresserad faktiskt.

Om Ni hade sett denna texten "barn under 90 cm åker med betalande vuxen". Hur hade Ni då tolkat den?

Jag tolkade det som att barn som är under 90 cm åker gratis med en vuxen som betalar! Men så var det inte tydligen, det kostar även för de allra minsta barnen att åka, inga jättesummor, 20 DKK per person= cirka 26 kronor per person, men tycker att man får skriva att alla betalar på åkturen. Fast kanske bara jag som tolkade texten på skylten fel?

Försökte mig på att ta ett stort gossedjur med en "klo" men dem är ju värdelösa! Fick tag i en men då släpper klon precis innan den ska släppa ner den i vinstlådan. De där maskinerna är bara gjord för att dem ska tjäna pengar! Betalade och fiskade efter en påse istället, då kan man vara säker på att man faktiskt vinner något.

Innan vi skulle köra hem blev det en ballong med! Hittade en söt rosa katt, loppan var nöjd i alla fall när jag band fast den på vagnen, sen gjorde hon "jamande" läten hela vägen ut till bilen. Min älskade lilla unge.

Inga planer för dagen idag! Får helt enkelt se vad som händer. Måste iväg och handla lite med och fylla på kylen.

Sitter och funderar på vad jag ska ha till middag idag! Ibland har man ingen fantasi när det kommer till maträtter. Igår åt vi på en restaurang där dem steker olika kött och har en massa tillbehör till, perfekt för mig som LCHF:ar. Stor salladbuffé och mängder med kött att välja på.

Får helt enkelt se vad det blir till middag idag! Skulle behöva hitta ett par kortare leggings med, i cykelbyxmodell. Vill ha något under den andra klänningen från Chiara Forthi som jag beställde, då den var rätt så tunn och jag vill inte visa rumpan.

En dusch innan loppan vaknar! Uppdaterar lite senare igen. Ha en fortsatt mysig söndag så länge!

Loppan och hennes "lilla" ballong.
 
/ Sofia Werlin