Ny fas!

Tuva-Li är inne i en ny fas, en fas som har pågått i några dagar och som varar i ytterligare 25 dagar! Kanske förklarar det varför hon är så svår att natta inför vilan om dagarna..

Har appen The Wonder Weeks och varje gång Tuva-Li har varit jätteledsen och otröstlig eller gnällig och jättearg, så har jag kollat appen och den stämmer varje gång. Så har Ni småbarn kan jag verkligen rekommendera The Wonder Weeks - den är dock på engelska!

Just nu är vi inne i fas nummer 8! Och det är så himla roligt att läsa på om denna fasen samt se vad som stämmer för Tuva-Li.

F Ä R D I G H E T E R  F A S  8:

• Kommer med sin jacka och mössa för att hon vill gå ut (detta gör hon).

• Tar sina kläder och vill bli påklädd (detta gör hon).

• Sätter tillbaka saker i lådor och garderoben där de hör hemma (detta gör hon).

• Tar upp en penna och ett papper och "ritar" om man visar hur (detta gör hon).

• Väljer en CD/DVD att lyssna/se på (detta gör hon).

• Badar en docka (dockan hon har får hon inte bada, helt i tyg).

• Kollar intensivt hur man lagar mat, äter, sminkar sig etc (vissa saker härmar hon).

T E C K E N  P Å  F A S  8:

• Får spontana vredesutbrott! Det kan vara irriterande för dig som förälder men ett smart dag. Ditt barn vet om när något inte är tillåtet - får hon inte göra det blir hon jättearg - Skoja inte! Jag blir gråhårig här hemma!.

• Hämtar sin nalle/gosedjur oftare - Greta Gris som vi kallar henne är väldigt populär här hemma nu.

• Vill bli underhållen oftare än vanligt - jo tack! En sak man gör med henne är skoj i knappt fem minuter, sen ska det hittas på något nytt.

• Gråter oftare, är lynnig och mer gnällig - no words needed!.

Viktigt att poängtera att alla barn är olika!
Alla punkter på faserna kommer olika snabbt och alla barn är ingen den andra lik 🌸
Källa: The Wonder Weeks

/ Sofia Werlin

Ett litet axplock!

Några bilder från vår 1-års fotografering igår! Behöver jag säga att jag är otroligt nöjd med bilderna?
Detta är bara några av de cirka 330 bilderna jag fick med mig hem igår..

Lovar att Ni ska få se fler men roligare att sprida ut dem i olika inlägg 🌸

 
 
 
 

Foton av: Cassandra/Picture by Cassie (instagram)

/ Sofia Werlin

Planering inför kommande dagar!

Sol och regn om vartannat - märkligt väder! Men det är ett riktigt höstväder, blåser inte lika mycket idag som det gjorde igår. Dock blåser det alltid lite mer eller mindre med tanke på att vi bor nära havet..

Tuva-Li somnade i min famn, så just nu är jag låst till soffan! Ska strax lägga över henne i sin säng så jag kan få fixa med lite smått här hemma. Fortfarande inga planer för dagen så det blir lugnt bara.

Ska skriva upp vad jag behöver handla hem till Tuva-Li's kalas tänkte jag. Har en lista på mina anteckningar här på telefonen men vill ha en i plånboken med, så man är på den säkra sidan. Behöver faktiskt inte handla hem så mycket mer. Handlade lite igår när vi svängde inom city gross innan vi skulle hem till Cassandra och Amy.

Grönsakerna och den rivna osten handlar jag nästa vecka, så det inte blir dåligt. Tänkte handla hem det sista i tillbehör nu i helgen. Behövs lite salsa och nachos som jag inte handlade igår, bara små salsaburkar och det känns dumt att handla små när det finns större på andra ställen.

Måste köpa hem vit marsipan till tårtan då den ska täckas med det! Förhoppningsvis kommer det bli himla bra, så man vågar visa bilder här i bloggen sen..

Angående mitt försvunna paket så var företaget så snälla att de har skickat ett nytt, där det krävs legitimation för att få ut paketet! Fick sms för ett tag sen att det hade kommit, så ska hämta ut det imorgon tänkt jag. Om vi inte går dit lite senare när jag är klar här hemma. Har inte hört något om det andra paketet än och jag lär inte göra det heller tror jag.

Jag är himla tacksam att företaget jag beställt från ville skicka ett nytt! Även om det inte är dem som har gjort något fel med det. Det är vad man kan kalla för perfekt service och att vara mån om sina kunder. Kommer att handla därifrån fler gånger (i alla fall när det ska göras tårtor).

Nu vaknade Tuva-Li till så ska fortsätta mysa med henne! Sen blir det att skriva upp en shoppinglista och fixa här hemma. Missa inte att anmäla Er till ~månadens blogg~.
Kram på Er 🌸.

Foto av: Picture by Cassie

/ Sofia Werlin