Idas gröna lådor!

I samarbete med Swedlog och Idas gröna lådor kommer jag under två leveranstillfällen att få hem grönsakslådor. Den första grönsakslådan levererades i onsdags och efter lite mailkontakt med Ida på Swedlog fick jag hem en något modifierad grönsakslåda. Då lådan vanligtvis innehåller potatis så ville jag inte ha med detta.
 
Eftersom jag äter efter LCHF så äter jag ju inte kolhydratrika grönsaker. Grönsakslådan innehåller varje vecka; gurka, sallad, lök (olika sorter), morötter, paprika, tomater och potatis. Och varje vecka läggs där till lite olika grönsaker för att få en varierad låda.
 
Dock kan jag inte använda allt från veckans låda då där både var morötter, palsternacka och rödbetor med. Men får man folk på middag kommer jag givetvis att använda dem grönsakerna. Idas gröna lådor har nu även tagit fram en LCHF-låda, vilket jag kommer att beställa så fort jag vet innehållet i själva lådan.
 
Citat från hemsidan:
"Idas gröna lådors idé är enkel. Vi tar en returlåda, fyller den med säsongens bästa råvaror, vi packar lådan med omtanke och vi levererar den direkt hem till din dörr. Kvalitén som finns i lådan är fantastisk, för det tycker vi är det viktigaste som finns. Därför är varje låda unik för oss och kommer levereras i bästa skick. Låter det intressant? I så fall är du välkommen till ett enklare och sundare liv."
 
I dagsläget levererar Swedlog till följande på onsdagar mellan 18:00 - 21:00: till hela Helsingborg (ojämna veckor) och till Åstorp, Billesholm, Bjuv och Ekeby (jämna veckor). Betalning sker via faktura som följer med vid leveransen av lådan. Och vill du beställa en låda är det viktigt att detta görs senast måndag 21:00 samma vecka som leverans.
 
Priserna på Idas gröna lådor ligger från 129 kronor och upp till 219 kronor, beroende på vilken låda du väljer. Där finns grönsakslådor, mixlådor (frukt- och grönsaker), mixlådor eko, fruktlådor och LCHF-lådan. Så är du nyfiken på att spana in dessa lådor klicka då »här«.
/ Sofia Werlin

Gårdagens middag - LCHF Wok

LCHF-kost när den är som bäst! Gick ifrån kickstarten lite igår men jag gråter inte för det. Recept kommer här under:

Ingredienser (6 portioner):
1 kg lövbiff eller något annat kött du gillar
2 paket shiratakinudlar

Marinad:
1 dl tamarisoja
1 dl hoisinsås
1 msk riven ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Wokgrönsaker:
2 färska broccolistånd
2 burkar skivade bambuskott
1 burk vattenkastanjer
1 purjolök
1 paprika
250 g färska champinjoner
4 dl vatten
1 köttbuljong
3 msk oxfond
2 msk oyestersås
4 msk rostade sesamfrön
2 msk sesamolja
Valfri mängd sambal oelek
Kokosfett till stekning (inte det silvriga paketet)

Gör så här:
1. Blanda ihop marinaden och strimla köttet och lägg ner. marinera i minst 2 timmar.

2. Skiva champinjonerna, skiva paprikan, strimla purjolöken och bryt loss broccolin till små buketter.
Stek i kokosfett på hög värme och lägg i stor gryta.

3. Häll bort marinaden från köttet (spara!) och stek köttet snabbt på hög värme i omgångar, lägg ner i grytan.

4. Lägg ner bambuskotten, kastanjerna och marinaden och fyll på med: vatten, buljongtärning, fond, oyestersås, rostade sesamfrön och valfri mängd sambal oelek.
Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.

5. Följ instruktionerna för shiratakinudlarna och blanda runt i grytan. Låt puttra ett tag till så nudlarna får smak. Innan servering rör ner sesamoljan.


/ Sofia Werlin

Lövbiff med vitlökschampinjoner..

Kickstart dag 3! Kvällens middag – lövbiff med vitlökschampinjoner. Bilden är lånad från Matdagboken.

Ingredienser (4 portioner):

500 gram lövbiff
2 klyfta(or) Vitlök
400 gram Champinjoner
Salt & Svartpeppar
4 msk Smör (att steka i)
100 gram Smör

Gör så här:

1. Pressa ner vitlöken i smöret (100 g) och rör runt med gaffel så det blandar sig väl.

2. Dela champinjonerna i fyra delar och stek gyllene i smör. Salta och peppra. Ta upp och lägg åt sidan och stek sedan köttet i samma stekpanna.

3. Lägg upp köttet på en tallrik och toppa med vitlökssmöret. Servera tillsammans med champinjonerna och en sallad.


/ Sofia Werlin