Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika..

Bjuder på ännu ett favoritrecept från min LCHF-samling!

Ingredienser (4 portioner):

• 4 st kycklingfiléer
• smör, att steka i
• 1 st tomat(er)
• 1 kruka(or) basilika
• 3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
• 2 dl vispgrädde
• 2 st vitlöksklyfta(or)
• 2 dl crème fraiche
• salt och peppar
• 2 dl riven ost
• Haricot vertes

Gör så här:

1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2. Putsa dina kycklingfiléer och banka ut dem så att de blir jämna.

3. Stek sedan kycklingfiléerna tills de får en fin yta.

4. Skiva tomaterna tunt och lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

5. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

6. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.


/ Sofia Werlin

Köttfärsfyllda paprikor..

Efter all julmat de senaste dagarna, kan jag lovar er att imorgon blir det ingen julmat i detta hemmet!

Istället kommer jag göra köttfärsfyllda paprikor med en sallad som tillbehör. Och givetvis får ni receptet!

Köttfärsfyllda paprikor (2 personer):

Ingredienser:

• 2 st stora paprikor
• lite olivolja
• 400 g köttfärs
• 1 msk smör
• tacokrydda (helst egen)
• 100 g philadelphia
• 1 st paket krossade tomater
• salt och peppar
• 150 g valfri riven ost

Tillagning:

• Sätt ugnen på grillfunktionen och 200 grader.

• Skölj paprikan och skär på mitten, gröp ur kärnhuset.

• Mjuka upp paprikan genom att pensla med olivolja, lägg dem i en ugnsform och in i ugnen i ca 10 min.

• Under tiden som paprika får mjukna i ugnen kan du laga köttfärssåsen. Stek köttfärs i smör. Blanda in tackokrydda (gör helst egen då den i butik oftast innehåller mycket socker).

• Lägg i philadelphia, krossade tomater och hälften av den rivna osten, salta och peppra.

• Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock.

• Ta ut paprika från ugnen och fyll dem med köttfärssåsen och toppa med resten av den rivna osten. In i ugnen igen tills osten har fått en fin yta under ca 10 min.

• Servera med sallad.


/ Sofia Werlin

Visa hänsyn..

Har fått kommentarer om att jag har blivit dålig på att blogga och inte lägger upp recept m.m.

Nu är det såhär att jag har jobbat en hel del och det första jag gör när jag kommer hem, är inte att sätta mig vid datorn och blogga. 

Däremot så kan Ni kolla in min facebooksida för just bloggen om ni vill ha uppdateringar och recept, för det är enklare att uppdatera den sidan.

Så istället för att skriva kommentarer om att bloggen har blivit tråkig etc, så visa istället lite hänsyn och tänk på att jobbet som personlig assistent kan vissa dagar vara krävande och jag orkar då inte uppdatera bloggen alltid. 

Kan ni visa det, så kan jag lova er att här kommer komma inlägg i bloggen igen!


/ Sofia Werlin