LCHF recept: Baconlindad fläskfilé...
Bilder kommer upp senare
500 g fläskfilé
150 g bacon
Salt & peppar
Alternativ 1:
30 g smör
15 g dijonsenap
1-2 hackade vitlöksklyftor
Alternativ 2:
100 g philadelphiaost (naturell)
1-2 hackade vitlöksklyftor
1. Sätt ugnen på 175°. Putsa fläskfilén om där är några hårda senor på den.
2. Hacka vitlöken. För alternativ 1 gör du så här:
rör ihop smör, dijonsenap och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
För alternativ 2 gör du så här:
rör ihop philadelphiaost och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
3. Skär en djup skåra i fläskfilén på längden. Fyll fläskfilén med fyllningen och tryck ihop.
4. Linda baconet runt fläskfilén. Det enklaste är att lägga ut baconet som en matta och sedan rulla ihop det. Lägg i en ugnssäker form och stek tills det har kommit upp i 75°.
5. Servera tillsammans med en sallad, potatisklyftor (för de som inte äter efter LCHF) och en god sås.
Kommentar postad den
Jag förstår vad du menar, men jag vill att det inte alltid är lätt att följa sitt hjärta. Men det är de viktigaste och det gör du.
Kramiz