Gårdagens middag - LCHF Wok
LCHF-kost när den är som bäst! Gick ifrån kickstarten lite igår men jag gråter inte för det. Recept kommer här under:
Ingredienser (6 portioner):
1 kg lövbiff eller något annat kött du gillar
2 paket shiratakinudlar
Marinad:
1 dl tamarisoja
1 dl hoisinsås
1 msk riven ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Wokgrönsaker:
2 färska broccolistånd
2 burkar skivade bambuskott
1 burk vattenkastanjer
1 purjolök
1 paprika
250 g färska champinjoner
4 dl vatten
1 köttbuljong
3 msk oxfond
2 msk oyestersås
4 msk rostade sesamfrön
2 msk sesamolja
Valfri mängd sambal oelek
Kokosfett till stekning (inte det silvriga paketet)
Gör så här:
1. Blanda ihop marinaden och strimla köttet och lägg ner. marinera i minst 2 timmar.
2. Skiva champinjonerna, skiva paprikan, strimla purjolöken och bryt loss broccolin till små buketter.
Stek i kokosfett på hög värme och lägg i stor gryta.
3. Häll bort marinaden från köttet (spara!) och stek köttet snabbt på hög värme i omgångar, lägg ner i grytan.
4. Lägg ner bambuskotten, kastanjerna och marinaden och fyll på med: vatten, buljongtärning, fond, oyestersås, rostade sesamfrön och valfri mängd sambal oelek.
Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.
5. Följ instruktionerna för shiratakinudlarna och blanda runt i grytan. Låt puttra ett tag till så nudlarna får smak. Innan servering rör ner sesamoljan.
/ Sofia Werlin
Kommentar postad den
Gott!