Gårdagens middag - LCHF Wok

LCHF-kost när den är som bäst! Gick ifrån kickstarten lite igår men jag gråter inte för det. Recept kommer här under:

Ingredienser (6 portioner):
1 kg lövbiff eller något annat kött du gillar
2 paket shiratakinudlar

Marinad:
1 dl tamarisoja
1 dl hoisinsås
1 msk riven ingefära
3 rivna vitlöksklyftor
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Wokgrönsaker:
2 färska broccolistånd
2 burkar skivade bambuskott
1 burk vattenkastanjer
1 purjolök
1 paprika
250 g färska champinjoner
4 dl vatten
1 köttbuljong
3 msk oxfond
2 msk oyestersås
4 msk rostade sesamfrön
2 msk sesamolja
Valfri mängd sambal oelek
Kokosfett till stekning (inte det silvriga paketet)

Gör så här:
1. Blanda ihop marinaden och strimla köttet och lägg ner. marinera i minst 2 timmar.

2. Skiva champinjonerna, skiva paprikan, strimla purjolöken och bryt loss broccolin till små buketter.
Stek i kokosfett på hög värme och lägg i stor gryta.

3. Häll bort marinaden från köttet (spara!) och stek köttet snabbt på hög värme i omgångar, lägg ner i grytan.

4. Lägg ner bambuskotten, kastanjerna och marinaden och fyll på med: vatten, buljongtärning, fond, oyestersås, rostade sesamfrön och valfri mängd sambal oelek.
Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och peppar.

5. Följ instruktionerna för shiratakinudlarna och blanda runt i grytan. Låt puttra ett tag till så nudlarna får smak. Innan servering rör ner sesamoljan.


/ Sofia Werlin

Kommentarer

ɑ n n i k ɑ

Kommentar postad den

Gott!

Svar: Det var himla gott :)
Sofia Werlin

FrökenTV, bloggen om tv och film

Kommentar postad den

mumsigt

Svar: Det var himla gott :)
Sofia Werlin

Hanna Karlsson

Kommentar postad den

Det där ser riktigt gott ut!

Svar: Det var himla gott :)
Sofia Werlin

rememberthiis.blogg.se

Kommentar postad den

ser gott ut :)

Svar: Det var himla gott :)
Sofia Werlin

KikkiSandström

Kommentar postad den

Ser fantastiskt gott ut, men nudlar är ju ajabaja enligt lchf... Men ibland så ;-)

Svar: Shiratakinudlar ska enligt LCHF var okej! Då dem har ett kolhydratvärde på 0,4 g per 100 g.
Sofia Werlin

Kommentera här