Kycklinggratäng med dijonsenap och basilika..

Bjuder på ännu ett favoritrecept från min LCHF-samling!

Ingredienser (4 portioner):

• 4 st kycklingfiléer
• smör, att steka i
• 1 st tomat(er)
• 1 kruka(or) basilika
• 3 msk dijonsenap, (eller mer om du vill)
• 2 dl vispgrädde
• 2 st vitlöksklyfta(or)
• 2 dl crème fraiche
• salt och peppar
• 2 dl riven ost
• Haricot vertes

Gör så här:

1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2. Putsa dina kycklingfiléer och banka ut dem så att de blir jämna.

3. Stek sedan kycklingfiléerna tills de får en fin yta.

4. Skiva tomaterna tunt och lägg filéerna i en ugnsfast form och lägg på tomaterna. Repa av alla basilikablad och hacka, strö sedan över.

5. Rör ut dijonsenapen i grädden och pressa i vitlöken. Blanda med crème fraiche och salta och peppra. Häll över kycklingen och strö över ost. Gratinera i 20-25 minuter.

6. Koka haricot vertes i lättsaltat vatten i någon minut. Servera med gratängen.


/ Sofia Werlin

Kommentera här