Köttfärsfyllda paprikor..
Efter all julmat de senaste dagarna, kan jag lovar er att imorgon blir det ingen julmat i detta hemmet!
Istället kommer jag göra köttfärsfyllda paprikor med en sallad som tillbehör. Och givetvis får ni receptet!
Köttfärsfyllda paprikor (2 personer):
Ingredienser:
• 2 st stora paprikor
• lite olivolja
• 400 g köttfärs
• 1 msk smör
• tacokrydda (helst egen)
• 100 g philadelphia
• 1 st paket krossade tomater
• salt och peppar
• 150 g valfri riven ost
Tillagning:
• Sätt ugnen på grillfunktionen och 200 grader.
• Skölj paprikan och skär på mitten, gröp ur kärnhuset.
• Mjuka upp paprikan genom att pensla med olivolja, lägg dem i en ugnsform och in i ugnen i ca 10 min.
• Under tiden som paprika får mjukna i ugnen kan du laga köttfärssåsen. Stek köttfärs i smör. Blanda in tackokrydda (gör helst egen då den i butik oftast innehåller mycket socker).
• Lägg i philadelphia, krossade tomater och hälften av den rivna osten, salta och peppra.
• Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock.
• Ta ut paprika från ugnen och fyll dem med köttfärssåsen och toppa med resten av den rivna osten. In i ugnen igen tills osten har fått en fin yta under ca 10 min.
• Servera med sallad.
/ Sofia Werlin