Köttfärsfyllda paprikor..

Efter all julmat de senaste dagarna, kan jag lovar er att imorgon blir det ingen julmat i detta hemmet!

Istället kommer jag göra köttfärsfyllda paprikor med en sallad som tillbehör. Och givetvis får ni receptet!

Köttfärsfyllda paprikor (2 personer):

Ingredienser:

• 2 st stora paprikor
• lite olivolja
• 400 g köttfärs
• 1 msk smör
• tacokrydda (helst egen)
• 100 g philadelphia
• 1 st paket krossade tomater
• salt och peppar
• 150 g valfri riven ost

Tillagning:

• Sätt ugnen på grillfunktionen och 200 grader.

• Skölj paprikan och skär på mitten, gröp ur kärnhuset.

• Mjuka upp paprikan genom att pensla med olivolja, lägg dem i en ugnsform och in i ugnen i ca 10 min.

• Under tiden som paprika får mjukna i ugnen kan du laga köttfärssåsen. Stek köttfärs i smör. Blanda in tackokrydda (gör helst egen då den i butik oftast innehåller mycket socker).

• Lägg i philadelphia, krossade tomater och hälften av den rivna osten, salta och peppra.

• Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock.

• Ta ut paprika från ugnen och fyll dem med köttfärssåsen och toppa med resten av den rivna osten. In i ugnen igen tills osten har fått en fin yta under ca 10 min.

• Servera med sallad.


/ Sofia Werlin

Kommentera här