LCHF recept: rotfruktschips med fetaostdipp
Här kommer ett snabbt och enkelt recept för oss som äter efter LCHF men även ni andra som inte gör det kan testa på detta receptet.
Ingredienser till 4 portioner:
1 rödbeta
1 morot
1 palsternacka
100 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
Peppar
Timjan
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor, funkar bra att göra det med en osthyvel.
2. Lägg glest på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter tills de har blivit krispiga. Vänd dem gärna då och då. Låt svalna på ett galler efteråt.
3. Mixa fetaost och yofhurt. Krydda och gratinera med timjan.
Ingredienser till 4 portioner:
1 rödbeta
1 morot
1 palsternacka
100 g fetaost
1 dl turkisk yoghurt
Peppar
Timjan
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukterna och skär i tunna skivor, funkar bra att göra det med en osthyvel.
2. Lägg glest på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 20-30 minuter tills de har blivit krispiga. Vänd dem gärna då och då. Låt svalna på ett galler efteråt.
3. Mixa fetaost och yofhurt. Krydda och gratinera med timjan.
/ Sofia Werlin
Kommentar postad den
Mums, måste provas!