LCHF recept: ostpannkaka
Tänkte ge er receptet på en supergod ostpannkaka som är för oss som äter efter LCHF. Även ni som inte äter efter den kosten kan självklart också äta detta. Perfekt till brunchen eller som en lunch, det kan man själv välja.
1 broccoli
1 stor purjolök
ca 100 g färska champinjoner
6 ägg
2 dl riven ost, helst med lite smak
4 dl grädde
½ dl hackad persilja
1 msk färsk dragon eller timjan
4 tomater
(oliver om man vill)
Smör till formen
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj purjolöken noggrant, även inuti. Skär den i centimeterstora bitar. Skölj champinjonerna och dela dem. Dela broccolin i lagom stora "blommor".
2. Koka broccolin och purjolöken i ca fem minuter i lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av ordentligt i ett durkslag. Smörj en ugnsfast form och lägg i grönsakerna.
3. Gör en smet av äggen och grädden. Blanda ner osten och de hackade örtkryddorna. Häll smeten i formen och lägg några tjocka tomatskivor (och oliver) överst.
4. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka så att äggstanningen inte rinner. Servera tillsammans med en grönsallad.
1 broccoli
1 stor purjolök
ca 100 g färska champinjoner
6 ägg
2 dl riven ost, helst med lite smak
4 dl grädde
½ dl hackad persilja
1 msk färsk dragon eller timjan
4 tomater
(oliver om man vill)
Smör till formen
1. Sätt ugnen på 200 grader. Skölj purjolöken noggrant, även inuti. Skär den i centimeterstora bitar. Skölj champinjonerna och dela dem. Dela broccolin i lagom stora "blommor".
2. Koka broccolin och purjolöken i ca fem minuter i lättsaltat vatten. Låt vattnet rinna av ordentligt i ett durkslag. Smörj en ugnsfast form och lägg i grönsakerna.
3. Gör en smet av äggen och grädden. Blanda ner osten och de hackade örtkryddorna. Häll smeten i formen och lägg några tjocka tomatskivor (och oliver) överst.
4. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. Känn med en sticka så att äggstanningen inte rinner. Servera tillsammans med en grönsallad.
/ Sofia Werlin
Kommentar postad den
sv nej jag vet inte riktigt, själver? :)