LCHF recept: kycklingkebab med tabbouleh
Här kommer ett supergott LCHF recept som även andra kan äta. Oavsett om man äter efter LCHF eller inte så är det en supergod maträtt i sommar.
OBS!! Lite längre inlägg..
Ingredienser till 4 personer:
500 g kycklingfilé i stora tärningar
2 små rödlökar i klyftor
2 röda eller gula paprikor i lagom stora bitar
Marinaden till kycklingen:
4 msk olivolja
Saften från en citron
3 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk mald kummin
½ tsk mald kryddpeppar
Salt och svartpeppar
2 dl crème fraîche
Gör så här:
1. Blanda marinaden i en stor bunke och tillsätt kycklingbitarna. Täck med folie och låt stå i kylskåp minst 6 timmar eller över natten.
2. Trä på kycklingbitarna, lök och paprika på spett (en kycklingbit i varje ände). Grilla över het glöd i 8-10 minuter på varje sida tills spetten är gyllenbruna. Vända ofta så de inte blir brända. Går även att göra dom i ugn på 250° i ungefär samma tid. Glöm inte att vända på dom då och då.
Ingredienser till tabbouleh:
200 g slätbladig persilja (grova kvistar tas bort)
en liten knippa mynta
10 cm gurka
1 rödlök
2 tomater
½ grön paprika
Vinägrett
Gör så här:
1. Grovhacka persiljan och lägg över i en stor skål. Hacka mynta, skala och träna gurkan, tärna lök, tomater (dra av skalet på tomaterna genom att lägga dom i kokande vatten en kort stund) och paprika och blanda i en skål
2. Häll över vinägretten.
OBS!! Lite längre inlägg..
Ingredienser till 4 personer:
500 g kycklingfilé i stora tärningar
2 små rödlökar i klyftor
2 röda eller gula paprikor i lagom stora bitar
Marinaden till kycklingen:
4 msk olivolja
Saften från en citron
3 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk mald kummin
½ tsk mald kryddpeppar
Salt och svartpeppar
2 dl crème fraîche
Gör så här:
1. Blanda marinaden i en stor bunke och tillsätt kycklingbitarna. Täck med folie och låt stå i kylskåp minst 6 timmar eller över natten.
2. Trä på kycklingbitarna, lök och paprika på spett (en kycklingbit i varje ände). Grilla över het glöd i 8-10 minuter på varje sida tills spetten är gyllenbruna. Vända ofta så de inte blir brända. Går även att göra dom i ugn på 250° i ungefär samma tid. Glöm inte att vända på dom då och då.
Ingredienser till tabbouleh:
200 g slätbladig persilja (grova kvistar tas bort)
en liten knippa mynta
10 cm gurka
1 rödlök
2 tomater
½ grön paprika
Vinägrett
Gör så här:
1. Grovhacka persiljan och lägg över i en stor skål. Hacka mynta, skala och träna gurkan, tärna lök, tomater (dra av skalet på tomaterna genom att lägga dom i kokande vatten en kort stund) och paprika och blanda i en skål
2. Häll över vinägretten.
/ Sofia Werlin
Kommentar postad den
Sv: Jag har inte heller sett dom i butik :( Men dom svarta däremot.